Upp

Studiedag på Donsö

Nu skapar vi en unik möjlighet för studie- och yrkesvägledare samt elever och lärare att lära sig mer om sjöfartsbranschen, dess utbildningar och karriärvägar. Den 2 september 2019 är ni varmt välkomna på studiebesök på Donsö! Ni kommer bland annat få gå ombord på ett nytt, miljövänligt tankfartyg, testa diverse moment av branschens olika yrken, möta personal som arbetar ombord och i land och få information om utbildningar och karriärvägar m.m

Dagens program
Dagen startar redan när ni på förmiddagen hämtas upp med båt i Göteborg. Under båtturen kommer vi ge en kortare introduktion till dagens program och sjöfartsbranschen.

På plats på Donsö kommer vi ha två separata program, ett för elever och lärare och ett för stude- och yrkesvägledare. Programmen påminner om varandra, men för studie- och yrkesvägledarna ligger fokus på att ni ska kunna använda er av dagens information i er vägledning.

Gemensamma programpunkter
• Rundvandring på nya, miljövänliga tankfartyg som är världsledande.

• Testa på flera moment från branschens olika yrken. Pröva räddningsdräkter, navigera i simulator, släcka bränder och mycket mer!

• Information om branschen och om olika gymnasie- och högskoleutbildningar och till vilka yrken dessa utbildningar leder.

• Ni kommer att få träffa elever och studenter som går de olika utbildningarna och många andra aktörer i sjöfartsbranschen.

Programpunkt för studie- och yrkesvägledare
Separat information om utbildningarna från representanter från sjöfartsgymnasierna och sjöfartshögskolorna.

Praktisk info

När och var
Den 2 september 2019 på Donsö i Göteborgs södra skärgård. Studiebesöket beräknas hålla på i ca 5 timmar, inklusive båttransporten till och från Donsö.

Kostnad
Studiebesöket är kostnadsfritt och vi ordnar transport med båt t/r från Göteborg samt bjuder på förtäring under dagen. Frukost (fralla med dryck) serveras på båten och lunch på Donsö. Observera att skolan själv ansvarar för att ta sig till båtens upphämtningsplats.

Transport
Båtarna till Donsö kommer avgå från ett flertal platser i Göteborg och ni kommer hämtas upp på den plats som ligger närmast er skola. Ni kommer i god tid innan studiebesöket meddelas vilken hamn och avgångstid som gäller för er skola.

Målgrupp
Elever från skolor i Göteborgsregionen som till hösten 2019 går i åk 8–9 i grundskolan eller åk 2–3 på gymnasiet (TE/NA och SA/EK) och deras lärare samt studie- och yrkesvägledare från hela Göteborgsregionen.

Kontakt
För frågor kring dagen kontaktas:  Lisa Johansson, lisa@satsapasjofart.se
För frågor king bokning kontaktas: Helene Stensson, helene.stensson@goteborgsregionen.se

All information finns även att läsa i foldern om studiedagen på Donsö.
Ladda ner den här.

Metodmaterial
Ett metodmaterial har tagits fram att användas i klasserna inför, under och efter studiebesöket. Ladda ned det här.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM