Upp

Sjöman inriktning däck eller maskin

Hösten 2024 startar en ny yrkesvuxutbildning på Öckerö. Utbildningen är på 40 veckor och innehåller både praktik (APL) ombord på fartyg och teori på respektive ort. Du väljer inriktning, antingen mot arbete på däck eller i maskin.

 

För att ansöka gäller att du fyllt 20 år och har gått klart grundskolan. För att bli anställningsbar efter utbildningen krävs dessutom att du har betyg i minst Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1, Matematik 1 och Engelska 5.

 

Utbildningen är tillgänglig även om du inte tillhör Öckerö kommun. Kontakta din hemkommun för mer information.

 

Ansökan till utbildningen öppnar den 3 april och stänger den 30 april. Du hittar information om utbildningen i länkarna nedan.

 

Ansök via efteranmälan som öppnar 29 juli!

Missade du ansökningsperioden? Då ska du hålla utkik efter efteranmälan på grvux.se. Efteranmälan är öppen 29 juli-19 augusti. Förbered dig genom att kolla ditt pass, leta upp dina betyg från grundskolan och boka in ett läkarbesök för att få ett intyg för sjöfolk. Då är du är redo att söka direkt 29 juli. Först till kvarn gäller!

 

Öckerö
Läs mer om utbildningen – Öckerö Maritimt Center
Läs mer om utbildningen – Öckerö kommun

 

Härnösand
OBS! Utbildningen i Härnösand kommer inte att starta i augusti såsom tidigare angivits. De som sökt till Härnösand kommer att kontaktas och är välkomna att istället skicka sin ansökan till Öckerö.
Läs mer om utbildningen – Härnösands kommun