Upp

“Sjöfarten är en global marknad och jag vill utomlands” Sofie Söderberg, 29

Sofie Söderberg, 29

Sjöfart och logistik

Sofie Söderberg var säker på att hon skulle bli ekonom. Idag är hon glad att hon valde sjöfart och logistik istället.
Jag är så glad att jag inte blir ekonom. Sjöfarten är en global marknad och jag vill utomlands, säger hon.

 

Hon har tidigare arbetat med logistik, som innesäljare och ekonomiassistent, och har varit ansvarig för lagermöten på sin arbetsplats. Det kändes naturligt att välja sjöfart och logistik som innehåller mycket ekonomi och juridik. Sofie är mycket nöjd med skolan, utbildningen och kurserna.

 

Vår klass är underbar. Vi hjälper varandra och det finns ingen konkurrens. Att det fungerar så bra med klassen gör att allt det andra, kurserna och studentlivet, blir bra.

 

Till våren ska de göra företagsförlagd utbildning eller praktik.
Det är bra att vi får möjlighet att komma ut. En del kanske har en fix idé om vad de vill jobba med, men nu får vi möjlighet att prova på och lite inblick i hur det fungerar.

 

Själv har hon siktat in sig på oljebranschen, att jobba som befraktare eller bunkerinköpare. Men hon säger att hon inte vill stänga några dörrar, marknaden är väldigt öppen och det finns många möjlighet-er efter utbildningen.
Vi har en nära kontakt med näringslivet, så det verkar inte vara några problem att få jobb, som det ser ut nu.

 

Sofie vill verkligen rekommendera sin utbildning till andra. För den som väljer sjöfart och logistik är hennes råd att läsa på ordentligt innan kurserna så man hänger med och att våga fråga lärarna.
Gå in med ett öppet sinne. Lås dig inte vid sjöfart, det kanske är lika roligt på ett åkeri.